День зачаття Іоанна Хрестителя

6 жовтня Православна Церква молитовно вшановує радісну подію в родині священика Захарія і Єлисавети, а саме зачаття їхнього сина, майбутнього Пророка Іоана Хрестителя.

Відомо, що подружжя жило згідно Закону Божого, в мирі та злагоді, було зразковою парою того часу, проте дуже сумувало від бездітності, це було найбільше страждання для них обох. Варто зауважити, що ці люди не втратили надію і довіру Богу, власне горе не зробило їх байдужими, навіть досягнувши зрілого віку продовжували вірити в народження дитяти. І Господь зробив чудо – вони стали батьками! Ця історія є повчальною для нас, сучасних християн, які легко можуть втратити довіру до Бога ще не повіривши і не зрозумівши суті власного випробовування, проте вже готових завзято зганяти злість на оточуючих, якщо щось не так…

Цього дня в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці було звершене Богослужіння з молитовним вшануванням святих пророка Захарії і праведної Єлисавети, небесної покровителькі нашого міста та їхнього сина Пророка Іоана Хрестителя. Святі праведні Захарія та Єлисавета разом з Іоанном Хрестителем є небесними покровителями міста Гайворона, який знаходиться в західній частині нашої області. 6 жовтня за новим стилем вже багато десятиліть там відзначається престольне свято місцевого храму. Щонайменше з XIX століття там стояв храм зачаття Іоанна Предтечі, який був зруйнований радянською владою. А новий, побудований за часів незалежності України, отримав таку ж назву. Святкування Христовою Церквою днів зачаття Пресвятої Богородиці та Іоанна Хрестителя впродовж півтори тисячі літ ще раз нагадує нам, що життя людини як особистості починається з моменту зачаття. І кожне людське життя має велику цінність в очах Божих, і з точки зору християнства є недоторканним.

 

Просмотров (31)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *