Перший дзвінок

День знань – справжне всенародне свято мудрості, доброти і людяності.
Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.Саме цього дня духовенство Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви відвідало окремі школи, училища, ВНЗ,де прийняли участь в урочистостях присвячених Дню знань.
Зокрема священики храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці привітали студентів, учнів та педагогів Кіровоградського інституту розвитку людини, Кіровоградського вищого професійного училища №4, Кіровоградського будівельного технікуму,гімназії-інтернату – школи мистецтв під керівництвом народного артиста України, професора Короткова А.Є. В усіх навчальних закладах в першу чергу на лінійці вшанували пам’ять загиблих воїнів, яким ми повинні завдячувати за свободу нашої землі.
Так у гімназії-інтернаті Короткова, яку відвідав настоятель Благовіщенського храму протоієрей Євгеній Назаренко, вшанували пам’ять воїна, випускника закладу 2003 року випуску, геройськи загинувшого в зоні АТО Віталія Волкотруба, принесши квіти до його пам’ятної дошки. Потім виступив Коротков Анатолій Єгорович, привівши до уваги статистику упішності його навчального закладу, який є першим по Кіровоградській області і одним із перших на Україні. Далі учнів школи мистецтв вітав директор департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації Таборанський Володимир Петрович, після чого Якимчук Олександр Наумович, заступник директора з навчально-виховної роботи, разом із директором вручали учням відзнаки за навчання та іншу активність. Також до слова запросили і протоієрея Євгенія Назаренка, котрий побажав учням відповідальності, натхнення та любові до Бога, один до одного, до всієї України, та до своєї малої Батьківщини, яка, як він сказав, перед Богом та перед обличчям історії носить ім’я святої Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя. Після вітального слова отець Євгеній благословив учнів та вчителів окропленням святою водою. Між виступами вітальників проводилися різні номери підготовлені учнями, ну а на кінець пролунав перший дзвоник на перший урок у 2015/2016 навчальному році.

Просмотров (122)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *