День насичений молитвами за мир

Ранок 15 жовтня у Свято-Благовіщенському храмі почався з Божественної Літургії та молебню святим Кіпріану і Іустині, які очолив настоятель храму протоієрей Євгеній Назаренко. Після молебню прихожани отримали іконки святих Кіпріана і Іустини освячених на багатьох святинях Кіпру, в тому числі і на мощах цих святих на престольному святі однойменного храму Острова Святих, окрім цього всі присутні отримали хліб, який паломники з Кіпру привезли з того самого престольного свята, до речі на Кіпрі його називають артосом (як пасхальний хліб) та читають спеціальну молитву і підносять над престолом і потім роздають вірянам. І це був лише початок дня.
Близько 11 години до храму Благовіщення прибуло близько 30 військовослужбовців однієї з міських військових частин, які побажали отримати благословення у відрядження до зони АТО. Для них настоятелем храму протоієреєм Євгенієм Назаренко, керівником військового відділу Кіровоградської єпархії, у співслужінні ієрея Іоанна Верескуна та диякона Миколая Чумаченко було звершено молебінь на благословення у подорож. Усім воїнам після молебню було роздано іконки святих Кіпріана та Іустини та святої праведної Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя, покровительки нашого міста, а не маючі натільних хрестиків отримали їх. Також їх окропили святою водою та побажали Ангела-Хранителя.
З благословення Іоасафа, архієпископа Єлисаветградського та Новомиргородського, та Августина, митрополита Білоцерківського і Богуславського, близько 12 години до Свято-Благовіщенського храму прибули священники Синодального військового відділу УПЦ протоієрей В’ячеслав Яковенко та протоієрей Євгеній Нікітін з великими святинями, а саме: ікона Покрову Божої Матері з часткою Її омофору, копія ікони Собору усіх святих воїнів, та ковчег з мощами 12 святих воїнів (Севастіана Римського, Феодора Острожського, Мардарія Севастійського, Феодора Ушакова, Ієрона Мелітінського, Ілії Муромця, Фірмоса Римського, Георгія Победоносця, Димитрія Солунського, Феодора Тірона, Іоанна Воїна, В’ячеслава Чеського). У храмі, після проповіді отця В’ячеслава, віряни мали змогу прикластись до святинь, які після цього вирушили до багатьох військових частин Кіровоградщини. Першою зупинкою був обласний військовий комісаріат, де зібрались усі його головні керівники та службовці, далі військова частина обласного центру, потім міський віськомат. Далі святині прибули до артилерійської частини Кіровоградського району, потім знову повернулися в обласний центр до департаменту по виконанню покарань, де також усе керівництво з нетерпінням чекало на святині. Далі священство зі святинями прибуло до історичної військової фортеці святої праведної Єлисавети, з якої 261 рік тому починалось наше місто. Там усі разом помолились біля пам’ятного хреста та пройшли до стел загиблих воїнів Кіровоградщини, де помились за упокій… І останньою зупинкою дня була виправна колонія №6. Кожна зупинка починалась із вітального слова протоієрея Євгенія Назаренка та проповіді протоієрея В’ячеслава Яковенка, який більше 2 тисяч кілометрів проїхав зоною АТО, служачи військовим капеланом. Також по всьому маршруту звершувались молебні за мир та до Собору усіх святих воїнів, усі військовослужбовці, а також в’язні колонії, прикладувались до святинь, окроплялись святою водою, отримували від отця Вячеслава потрійні іконки (з образами Спасителя, Божої Матері та Георгія Победоносця і молитвами “Отче наш”, за мир, та молитвою воїна на полі брані), а від отця Євгенія іконки святої праведної Єлисавети, покровительки нашого міста, для перебування її перед очима наших воїнів і їх покровительства. Отець В’ячеслав закликав посилювати наші молитви, щоб Божою волею перемир’я, яке ніби нарешті дійсно настало на сході України все ж таки стало миром. Нехай Божа Матір та Собор святих воїнів бережуть наших захисників та всю нашу землю від всякого зла, та по їх молитвами і Божою милістю настане довгоочікуваний мир!

Просмотров (93)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *