Престольне свято у лікарняному храмі святителя Луки Кримського.

Сьогодні, 11 червня, ми відзначаємо пам’ять одного з найкращих учених-медиків ХХ століття, фундатора гнійної хірургії, а ще – цілителя-чудотворця, святителя Луки (Войно-Ясенецького), архієпископа Сімферопольського і Кримського.

В нашому місті в цей день святкує престольне свято і перший ювілей лікарняний храм, освячений Високопреосвященнішим митрополитом Іоасафом у минулому році на честь святителя Луки Кримського. Урочисте богослужіння, Божественну Літургію, соборно звершували священнослужителі нашої єпархії, а в храмі об’єдналась молитва лікарів і пацієнтів шахтарської лікарні СМСЧ №19. Увінчалося свято Хресною ходою навколо будівлі медичного закладу, і всім вірним було преподане благословення помазанням освяченим єлеєм і подаровані іконки святого Луки Кримського.

Тож нехай молитвами цього дивовижного святого, майже нашого сучасника, і нашого земляка, на нашій Батьківщині наступить довгоочікуваний мир, в сім’ях і колективах порозуміння, в серцях любов і повага один до одного, адже всі ми є однією сім’єю вселенського православ’я – Церквою Христовою!

Христос посеред нас!

Фото і текст: Олексій Каприця.

Просмотров (155)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *