Паломницька поїздка до Почаївської Лаври

В п’ятницю, 18 березня о 20.00 після молебню для подорожуючих, паломницька група вирушила з Кіровограду. О 07.00 годині ранку, першою нашою зупинкою стала “Замкова гора” у історичному містечку Кременець, звідки відкривався дивовижний пейзаж ранкового міста. Далі ми побували у Свято – Богоявленському жіночому монастирі, де знаходиться чудотворна ікона «Скорбящая». Наступна зупинка нашої подорожі – селище Онишківці на межі Рівенської та Тернпольської областей, де знаходиться відоме джерело святої праведної Анни. В ньому ж ми і відновили свої фізичні та духовні сили через традиційне 3 – х разове обливання водою декількох градусів(4 – 6) вище нуля.
Нашою основною зупинкою стає Свято – Успенська Почаївська Лавра, де люди мали змогу ознайомитись з історією визначного місця, побувати біля чудотворної Почаївської ікони і нетлінних мощів преподобних Іова та Амфілохія Почаївських, тут також обід, поселення у місцевих жителів…
Після цього маршрут був продовжений до Свято – Духівського чоловічого монастиря скиту, де знаходиться чудотворний хрест – «верига» преподобного Нікіти Столпника. Далі група побувала в незвичайній, особливій атмосфері монастирського кладовища, де ховають монахів Лаври, і саме де в 1971 році був похований преподобний Амфілохій. Паломники побували біля місця його поховання( з 2002 року після канонізації, нетлінні мощі святого знаходяться в Печерному храмі Лаври). Тут же, ми всі разом, молились за померлих рідних, безвинно вбитих, та воїнів, що віддали життя за нашу Батьківщину.
Далі власною присутністю поповнили головний Успенський собор, де проходило Всенічне бдіння. За богослужінням нас приємно налаштовували на молитву церковні піснеспіви у виконанні митрополичого та братського хорів.
Наступного дня в неділю, після ранкової Літургії, о 10. 30 ранку, ми залишили стіни святої обителі, через погодні умови настрій був не найкращий, але все одно у піднесеному духовному стані, ми відвідали ще два особливі місця на зворотньому шляху до дому. Особливо сподобався нам всім теплий прийом та обід у с. Великі Межиричі від настоятеля Петропавліського сільского храму отця Андрія Апончука … Останнім у нашій поїздці був Свято – Троїцький жіночий монастир у місті Корець (Рівненська область), де знаходиться також чудотворна ікона «Споручница грешних».
Далі нас вже очікувала домівка у Кіровограді. Ось, приблизно так пройшло дві доби нашої спільної поїздки по святих місцях Волині. Всім учасникам поїздки щиро вдячний за терпіння та чудово проведений час!!!
Голова Паломницького відділу
Кіровоградської єпархії
ієрей Іван Верескун

Просмотров (76)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *