Візити священників відділу по взаємодії із Збройними Силами до Військових Комісаріатів міста

Сьогодні голова відділу по взаємодії із Збройними Силами протоіерей Евгеній Назаренко, а також священнослужителі з цього відділу протоієрей Олександр Ігнатьєв і протоієрей Костянтин Шпудейко відвідали обласний, міський, та нещодавно облаштований районний військкомати. По перше духовенство привітало військових з післясвятом, по-церковному, дня Збройних Сил України та дня пам’яті святого благовірного великого князя Олександра Невського. Також священники розповідали, на прикладі як святого князя Олександра Невського, так і інших князів минулих часів, а також на прикладі козацтва, про високу духовність воїнів та правителів тих часів. Так від о. Євгенія для бібліотек кожного військкомату були передані журнали “Віра і честь” Синодального військового відділу УПЦ, жовтневого випуску, де є цікава стаття про канонізацію праведного воїна, останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського. Також у районному військоматі за проханням колективу були окроплені святою водою робочі приміщення. Від о. Олександра були висловлені слова подяки військовим за їх важку і необхідну працю, а на кінець промов усіх по багатовіковій традиції було окроплено святою водою, помазано святим єлеєм зі Святої Гори Афон і побажання довгоочікуваного миру та Божого благословіння. Варто відмітити, що дуже приємно було чути слова подяки священнослужителям від керівників колективів віськкоматів за їх просвітницьку діяльність і молитовну підтримку та прагнення миру на нашій землі.
Зазначимо, що напередодні, 6 грудня у день святкування Збройних Сил України за Божественною Літургією священники молились і молитвоно вітали усіх військових. З приводу цього свята військовий відділ Єлисаветградської єпархії УПЦ спільно з Благовіщенським храмом придбали необхідні обласному військовому шпиталю ліки на суму близько 5 тис. грн.
Тож Православна Церква постійно молиться і всіляко піклоється за своє воїнство і за мир. Будемо ж вірити, що Бог чує наші молитви і по нашій вірі і на наші прохання посилатиме свою милість!

Просмотров (44)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *