Молебень у музеї.

У вівторок 10 листопада Православна церква молитовно відзначає пам’ять святої великомучениці Параскеви. Свята Параскева, наречена П’ятницею, особливо шанувалася нашим народом. Храми на її честь і невеликі придорожні каплиці в минулому називались П’ятницями. Іконописці звично зображали мученицю суворою подвижницею, високу на зріст, з променевим вінком на голові. По церковному віруванню, свята Параскева – покровительниця полів і худоби, а її ікони охороняють сімейне благополуччя і щастя. Свята мучениця – цілительниця людей від самих важких душевних і тілесних недугів.

І саме біля однієї з таких старовинних ікон мали змогу в цей день помолитися настоятель протоієрей Євгеній Назаренко, ієрей Іоанн Верескун, диякон Миколай Чумаченко і прихожани Благовіщенського храму. Серед унікальних древніх ікон і богослужбових предметів є подвійний образ Покрову Божої Матері і великомучениці Параскеви, який знаходиться в Обласному краєзнавчому музеї. Його керівник – Наталія Агапєєва люб’язно запросила до зали, де знаходиться ікона святої Параскеви, де і був звершений молебень. Свята Параскева особливо шанувалась захисниками Віри і Батьківщини. Саме перед цим образом молилися православні українські козаки, бо одному з них він і належав. По завершенню

молебню було проспівано «многоліття» всім працівникам краєзнавчого музею, які також молилися разом з священством і вірянами. А на завершення настоятеля Благовіщенського храму протоієрей Євгеній Назаренко домовився з керівництвом музею про подальшу співпрацю і подякував за змогу молитися у святинь нашого Православного народу, які знаходяться у самому музеї і його фондах.

Просмотров (32)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *