День пам’яті ікони Божої Матері “Всецариця”(“Пантанасса”)

31 серпня православна церква вшановує пам’ять ікони Божої Матері “Всецариця”. У цей день у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці була звершена святкова Божественна Літургія, після якої урочисто відбулося занесення плащаниці, а також відслужений молебень за недужних із молитвами до Божої Матері.
В Греції, в святій Ватопедській обителі (біля східної колони собору) на горі Афон, знаходиться чудотворна ікона Божої Матері, що називається «Всецариця» («Паптанасса») . Ця невелика ікона XVII століття з давніх часів приваблювала в монастир чималу кількість паломників, що шукали заступництва і втіхи у Пречистої Діви. Відомі багаточисленні випадки зцілень від раку, що стались після молитви перед «Всецарицею». Згідно з розповідями старців, першим доказом того, що ця ікона має особливе дарування, є наступна подія. Одного разу молодий чоловік увійшов до собору і направився в сторону ікони. Та ось лице Богородиці виблиснуло, і невидима сила кинула його на землю. Як тільки до нього повернулась свідомість, то юнак відразу пішов зі сльозами на очах до священика, посповідався, і розповів, що займався магією. Чудотворна дія Пресвятої Богородиці заставила юнака змінити своє життя і стати благочестивим. Навіть в самій назві цієї ікони проявляється всеоб’ємлююча її сила. Чудесна допомога Пресвятої Богородиці проявляється, в тому числі, і в допомозі батькам, що моляться за своїх дітей, котрі піддались полону наркоманії. Чудотворний образ Богоматері «Паптапасса» шанується як на Афоні, так і за межами.
Рівень ракових захворювань у нашому місті надзвичайно високий, тому у багатьох храмах відбувалися святкові богослужіння, а особливо у храмах із престольним святом. Так у Божественній Літургії у храмі ікони “Всецариця” у с. Бережинка зібралося священство багатьох храмів міста і району, після звершення якої духовенством був відслужений молебінь. Також особливі молитви до Пресвятої Богородиці підносилися на престольному святі біля будуючогося храму поряд з Кіровоградським обласним онкодиспанцером. І в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці відбувся водосвятний молебень з акафістом перед іконою “Всецариця”, афонський список якої знаходиться у цьому храмі.
Матір Божа проявляє велику милість і посилає допомогу своїм молитвеникам, тож священники закликають вірити та просити її підтримки. Ікони “Всецариці” знаходяться у кафедральному соборі Різдва Божої Матері(Афонський список), кафедральному соборі Преображення Господня, у соборномму храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці(Афонський список) і навіть у дитячій обласній лікарні(гематологічне відділення). Священнослужителі запрошують приєднуватись до молитв за себе та своїх близьких, адже Божа Матір не раз являла своє чудесне покровительство на нашій землі.

Просмотров (457)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *