Відкриття пам’ятної дошки загиблому воїну Андрію Матвієнко

11 серпня, священик військового відділу Кіровоградської єпархії, протоієрей Костянтин Шпудейко, разом з кліриком Свято-Благовіщенського собору дияконом Миколаєм Чумаченко, за запрошенням керівника регіонального прес-офісу «ПриватБанку», прийняли участь у відкритті пам’ятної дошки, загиблому торік в зоні АТО, Андрію Матвієнко.
На її відкриття зібралися рідні, близькі, друзі та колеги солдата. До призова у військо Андрій Матвієнко працював керівником направлення реалізації програм клієнтам малого та середнього бізнесу регіонального управління «ПриватБанку».
Дошка на честь героя з’явилася на одному з будинків по провулку Будьонного. Саме там зараз мешкає його родина.
Ідея увіковічення у такий спосіб пам’яті про Андрія Матвієнка належить колективу «Приват Банка», який і зібрав кошти на її встановлення.
Після того як маленька донька загиблого воїна, власноруч відкрила пам’ятну дошку, до всіх присутніх звернувся протоієрей Костянтин Шпудейко. В своєму слові священик зазначив – «що відкриття цієї дошки є не тільки вшанування пам’яті героя, але і нагадування усім нам та нашим нащадкам, як ми повинні любити свою Батьківщину, і робити все можливе для її процвітання та збереження миру. Іноді навіть ціною свого життя, як це зробив Андрій.»
Далі о. Костянтин, та диякон Миколай відслужили заупокійну літію за загиблим воїном, та освятили меморіальну дошку окропивши її святою водою.
На останок, дружина загиблого воїна Андрія Матвієнка, подякувала усім присутнім за те що пам’ятають і люблять її чоловіка! А колектив банку, в свою чергу пообіцяв не забувати і підтримувати родину загиблого.

Просмотров (81)