Вічна пам’ять герою!

Сьогодні виповнюється рік, як загинув Матвіє́нко Андрі́й Віта́лійович — молодший сержант, Державна прикордонна служба України.
2007 року закінчив інститут, влаштувався на роботу до одного з відділень Приватбанку у Кіровограді, згодом відслужив в армії.
На війну вирушив добровольцем. Молодший інспектор прикордонної служби-дозиметрист відділу прикордонної служби «Іловайськ».
Важкопоранений 7 серпня — автомобіль УАЗ, у якому знаходився Матвієнко, наїхав на радіокерований фугас поблизу пункту пропуску «Успенка».
11 серпня в Кіровограді відбулося останнє прощання з Матвієнком.
21 серпня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
На Рівненському кладовищі, на могилі героя священник військового відділу Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Костянтин Шпудейко та клірик Благовіщенського храму ієрей Іоанн Верескун звершили заупокійну панихиду, після якої звернулись до присутніх родичів та бойових друзів загиблого з пастирським словом. Священники побажали усім нам терпіння і витривалості у ці нелегкі часи, особливо тим хто втратив своїх рідних, а також спонукали до посиленої молитви за мир на нашій Батьківщині і за усіх людей, які знаходяться у зоні бойових дій на сході.

Просмотров (41)