Свято Єлисаветградської ікони Божої Матері у нашому місті та Всеукраїнська хресна хода з нагоди 1000-літнього ювілею преставлення святого князя Володимира

27 липня день молитовного прославлення Пресвятої Богородиці в образі «Єлисаветградська», що являється іконою місцевого почитання саме у нашому регіоні. Перша ікона з назвою «Єлисаветградська», в честь міста святої праведної Єлисавети – матері Іоанна Хрестителя, відома з початку 19 – го століття. Вона знаходилася в Успенському кафедральному соборі Єлисаветграда. Після звершення вечірньої служби, духовенство та віряни з всіх міських храмів, прославивши Божу Матір святковим Богослужінням, відбуло до столиці для участі у Всеукраїнській хресній ході приуроченій до 1000 – літнього ювілею престалення святого князя Володимира і святкування Дня Хрещення Русі.
Прийняв участь у хресній ході та вечірньому святковому Богослужінні в Києво – Печерській лаврі, разом із правлячим архієреєм Високопреосвященнейшим архієпископом Іосафом, священниками Кіровоградської єпархії УПЦ і настоятель храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці протоієрей Євгеній Назаренко, спільно з дияконом Миколою Чумаченком та групою вірян зі всіх храмів міста.
28 липня вже в Благовіщенському храмі отець Євгеній очолив Божественну Літургію, та звершений одразу після неї подячний молебень. О 12.00 протоієреєм Євгенієм Назаренко та пртоієреєм Костянтином Шпудейко соборно був відслужений молебень з акафістом святому князю Володимиру. На молебінь отець Костянтин привіз святиню – старовинний хрест з часткою мощів святого князя Володимира, Іоанна Предтечі, мучениці Варавари, князя Олександра Невського, яким благословляв усіх мирян, присутніх на молебні. Тож величне свято з величною датою звершилось у найповнішій мірі для усіх прагнучих відсвяткувати всією душею.

Просмотров (98)