Поздоровлення воїнів з Днем Хрещення Русі.

27 липня Православна церква відзначає 1000-літній ювілею преставлення святого князя Володимира. Святий рівноапостольний князь Володимир був мудрим правителем. Він силою свого духу, мужністю і мудрістю, у надзвичайно складний час зумів об’єднати і просвітити свій народ. І саме в день його християнської кончини відзначається велике церковне, а зараз і державне свято – День Хрещення Русі. А в часи свого життя предстоятель УПЦ блаженніший митрополит Володимир разом з військовим керівництвом нашої держави вирішили, що небесний покровитель Збройних сил України є саме святий Володимир.
Тому привітати з подвійним святом наших воїнів в цей день вирішили священики єпархіального Військового відділу. Після молебню с акафістом рівноапостольному князю Володимиру, який був відслужений в Благовіщенському соборі, настоятель цього храму і голова Військового відділу протоієрей Євгеній Назаренко разом з протоієреєм Константаном Шпудейко, протоієреєм Олександром Ігнатієвим та помічниками, взявши з собою ікону Хрещення Русі та хрест – мощовик, в якому є і частка святих мощей рівноапостольного князя Володимира, вирушили до Стрілецького батальйону ВВ України військової частини №3011, де зустрілися з командиром і особовим складом частини. Після короткого молебню священики окропили воїнів Святою водою і помазали освяченим єлеєм. Також відвідали храм на честь благовірного князя Олександра Невського, який облаштовується на території батальйону.
Потім священнослужителі завітали до обласного Військкоммату, де з коротким молебном і піснеспівами також привітали військовослужбовців та благословили їх на подальше служіння Вітчизні.

Просмотров (52)