Поздоровлення з Різдвом Іоанна Хрестителя городян і пенітенціаріїв обласного управління в Україні.

7 липня православні християни відзначають свято Різдва Пророка, Предтечі і Хрестителя Господня Іоанна, названого самим Спасителем Ісусом Христом найбільшим з тих, хто народжений жінкою. З його ім’ям, а особливо з ім’ям його матері, святої праведної Єлисавети пов’язана історія заснування і процвітання нашого міста, названого Єлисаветградом.
Після святкової Божественної літургії та молебну, відслужених в Благовіщенському храмі, настоятель протоієрей Євгеній Назаренко, диякон Миколай Чумаченко та півчі побували у Фортеці Святої Єлисавети, на місці військового равеліна, названого на честь святого Іоанна Предтечі. Там був відслуженій невеликий молебень, після котрого отець Євгеній в телевізійному інтерв’ю звернувся до городян: «Перебуваючи на цьому святому місці, в Фортеці Святої Єлисавети, на місці равелину, названого на честь святого Іоанна Хрестителя, в день Різдва Пророка і Предтечі Господнього, я хочу звернутися до всіх Вас, дорогих моїх співвітчизників, до всіх жителів обласного центру і області, дорогих українців, дорогих православних – щоб ми не відмовлялися від святого імені праведної євангельської Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя. Щоб ми частіше відкривали Євангеліє від Луки і читали про цих святих людей, про священика Захарію і його дружину праведну Єлисавету. Щоб ми розуміли, що ім’я Єлисавета означає «та, що шанує Бога». Що ще треба для нашого життя? Що ще треба, щоб було Боже благословення? Тільки наше єднання, наша молитва, наше каяття, наша духовна і фізична праця на благо нашої Вітчизни. Щоб ми розуміли, що ми будемо відповідати перед Богом і майбутніми поколіннями за нашу Батьківщину. І Господь нас запитає – що ми зробили для того міста, де ви народилися, де ви живете?! Як ви поступили з цим святим ім’ям, котре дарували вам ваші предки. І дай Бог, щоб це ім’я об’єднало усіх нас – і українців, і людей інших національностей, які живуть на нашій землі, і щоб цей мир Божий, молитвами святого Іоанна Хрестителя і його святих батьків був у наших серцях».
Після цього був нанесений візит до Управління Державної пенітенціарної служби в Кіровоградський області, який знаходиться поряд з цим історичним місцем. Отець Євгеній привітав всіх співробітників Управління зі святом Різдва Пророка і Предтечі Господнього Іоанна та побажав, щоб Іоанн Хреститель допомагав в їх служінні, адже тільки вузький шлях як в духовному, так і в державному законі може привести людину до спасіння і утвердження в житті. Після короткої проповіді, всі присутні в актовій залі змогли прикластися до мощовика з часткою мощів святого Іоанна Предтечі, і священик помазав їх святим єлеєм і окропив святою водою. Так вшанували пам’ять великого святого та його праведних батьків.

Просмотров (133)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *