Паломницька поїздка до Почаївської лаври

В п’ятницю, 26 червня, паломницька група у складі 18 чоловік, вирушила з Кіровограду. Наступного дня о 06.30 годині ранку першою нашою зупинкою стало село Онишківці (Рівенська обл.), де знаходиться відоме джерело святої праведної Анни. В ньому ж ми і відновили свої фізичні та духовні сили через традиційне 3 – х разове занурення у воду декількох градусів(4 – 6) вище нуля. Після цього маршрут був продовжений до Свято – Духівського монастиря скиту, де знаходиться чудотворний хрест – «верига» преподобного Нікіти Столпника. Далі група побувала в незвичайній, особливій атмосфері монастирського кладовища, де ховають монахів Лаври, і саме де в 1971 році був похований преподобний Амфілохій. Паломники побували біля місця його поховання( з 2002 року після канонізації, нетлінні мощі святого знаходяться в Печерному храмі Лаври), також мали змогу набрати піску, освяченого біля могили святого Амфілохія.І нарешті основна наша зупинка на тереторії Свято – Успенської Почаївської Лаври (Тернопільська обл.), де люди мали змогу ознайомитись з історією визначного місця, побувати біля чудотворної Почаївської ікони, виідбитку стопи Божої Матері та нетлінних мощів преподобних Іова та Амфілохія Почаївських. Також всі разом куштуємо монастирської трапези, поселяємось в готель…
Годину відпочили, а далі власною присутністю поповнили головний Успенський собор, де проходило Всенічне бдіння. За богослужінням нас приємно налаштовували на молитву церковні піснеспіви у виконанні митрополичого та братського хорів. Наступного дня в неділю, після ранкової Літургії, о 10. 30 ранку ми залишили стіни святої обителі у піднесеному духовному стані, що й дало нам можливість відвідати ще два жіночі монастирі на зворотньому шляху до дому. Першим став Свято – Богоявленський жіночий монастир у історичному місті Кременець, де знаходиться чудотворна ікона «Скорбящая». Другим і останнім у нашій поїздці був Свято – Троїцький жіночий монастир у місті Корець (Рівненська область), де знаходиться також чудотворна ікона «Споручница грешних». Особливо сподобалась нам монастирська трапеза, якою пригостила нас монахиня Георгія з сестрами. Ще встигли ми відвідати Дубенський замок родини князів Острозьких: http://litopys.com.ua/…/ukra-na-m-zh-ya…/dubens%60kyy-zamok/.
Далі нас вже очікувала домівка у Кіровограді. Ось, приблизно так пройшло дві доби нашої спільної поїздки по святих місцях Волині. Всім учасникам поїздки дуже вдячний за терпіння та чудово проведений час!!!

Просмотров (50)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *