20.05.2015р.

Прощання з героєм

Сьогодні жителі міста Кіровограда провели в останню путь, свoгo земляка, 54-річнoгo Oлександра Шмалька, який був військовослужбовцем 57-oї мoтoстрілкoвoї бригади.
Олександр Васильович отримав поранення під час виходу з Дебальцево Донецької області. Довгий час проходив реабілітацію, але в решті його серце не витримало і він помер у Вінницькому шпиталі під час операції.
За бажанням рідних, воїна Олександра відспівали у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці, де несе послух його мати. В храмі, який для нього став рідним, тому що перебуваючи у відпустці, військовий завжди знаходив час щоб відвідати службу, прийняти участь у таїнстві сповіді та причастя.
Чин відспівування очолив настоятель храму, голова відділу Кіровоградської єпархії по взаємодії зі збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Евгеній Назаренко. Йому співслужили співробітник військового відділу протоієрей Костянтин Шпудейко та клірик Благовіщенського собору ієрей Олександр Хомич. У своєму слові до всіх присутніх о.Евгеній зокрема зазначив: «Що не одноразово спілкувався с загиблим героєм, який був чуйною та порядною людиною», «воїн Олександр був не за війну, а за мир, але як віськовозабов’язаний, та як громадянин і патріот своєї країни, він пішов виконувати свій обов’язок коли його покликала країна»
За бажанням рідних,поховали загиблого воїна на Далекосхідному кладовищі нашого міста, де також відбулась громадська панахида, на якій, зі спогадами та словами скорботи, звернулись до всіх присутніх керівництво нашого міста, військові та друзі загиблого.
Вічна пам’ять, Царство небесне, новопреставленому воїну Олександру!

Просмотров (63)