07.04.2015г.

Престольне свято у Благовещенському храмі м. Кіровоград

У вівторок 7 квітня в храмі Благовіщення Пресвятої Богродиці, молитовно було відзначене Храмове свято. Урочисте, перше в історії храму Богослужіння, очолив Високопреосвященніший Іоасаф архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський в співслужінні міського духовенства.
Зустрічали Владику учні храмової недільної школи, духовенство та віряни, після привітань, піднесли коровай та квіти, а ще разом випустили в небо білих голубів. За святковим Богослужінням, духовенство та всі присутні підносили особливі молитви за Батьківщину, місто та народ.
По завершенню служби, до людей звернувся Високопреосвященніший Іоасаф, привітавши всіх з першим Храмовим святом, владика нагородив настоятеля храму Благовіщення Пресвятої Богородиці, протоієрея Євгенія Назаренка, правом звершувати Богослужіння з відкритими Царськими воротами до молитви «Отче наш…» та найвищою нагородою правом носіння другого хреста.
Після цього відбувся традиційний, святковий хресний хід з іконою свята навколо храму та благодійний обід для всіх бажаючих.

Просмотров (127)