14.01.2015р.

Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф звершив богослужіння в Свято-Благовіщенському храмі міста Кіровограда

14 січня 2015 р., коли Свята Православна Церква святкує дві визначні події – Обрізання по плоті Господа нашого Іісуса Христа і день пам’яті святителя Василія Великого, архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф звершив богослужіння в Свято-Благовіщенському храмі міста Кіровограда. Його Високопреосвященству співслужили клірики Кафедрального собору та клірики Благовіщенської церкви. Богослужіння у прекрасному храмі було особливо чинне і торжественне.
Після читання Євангелія прот. Володимир Кашлюк звернувся до прихожан зі змістовною проповіддю. Він зазначив, що подія Обрізання в святоотцівській літературі – це доказ істинності того, що Бог прийняв на себе людську природу. Але прийняв людську плоть не примарно, не абстрактно, не образно, а насправді, для того, щоб врятувати рід людський. На проповіді також було відмічено, що ми в це світле свято маємо відгукнутися на поклик Святої Церкви, яка призиває нас словами святителя Феофана Затворника «обрізати всі свої душевні і тілесні страсті, які нас віддаляють від Бога». За богослужінням хор священників подарував прихожанам ряд колядок.
Після Літургії Владика Іоасаф звернувся до всіх з вітальним словом та словами подяки за спільні молитви. Побажав усім доброго здоров’я, миру, духовної наснаги, кріпості тілесної і здійснення всіх добрих задумів.
Керуючого Кіровоградською єпархією по особливому привітала недільна школа Благовіщенського храму і подарувала чудовий настрій, показавши Різдвяний вертеп. Владика Іоасаф традиційно віддячив колядників солодощами.

Просмотров (94)